середа, 14 березня 2018 15:22

Повідомили про нову заборону на імпорт для Росії

Повідомили про нову заборону на імпорт для Росії
В уряді заявили про заборону завозити на територію України мінеральні добрива з РФ. Фото: investincherkasyregion.gov.ua

Кабмін 14 березня прийняв рішення заборонити ввозити на територію України російські мінеральні добрива.

"Необхідно підготувати відповідні рішення на наступне засідання уряду. Також вжити заходи щодо введення тимчасових обмежень і, відповідно, доручити Мінекономіки спільно з Мін'юстом та іншими міністерствами оформити це рішення", - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, пише "Економічна правда".

З такою ініціативою на засіданні уряду виступив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС продовжив антиросійські санкції

Навесні 2017 року Кабмін схвалив законопроект щодо введення нульової ставки митного регулювання на ввезення в Україну мінеральних добрив азотної групи. Це дозволить врегулювати питання захисту сільгоспвиробників від сезонного коливання цін. Зменшити їх вартість для аграріїв.

За введення антидемпінгових мит на імпорт російських добрив виступав Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа. Водночас в Українській аграрній конфедерації заявили, що Ostchem шантажує аграріїв намагаючись підняти ціни на добрива. У травні 2017 року представники вітчизняних аграрних асоціацій направили звернення до прем'єр-міністра з вимогою розформувати монополію Ostchem.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили про нову заборону на імпорт для Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі