середа, 09 березня 2022 17:49

Спецтема: Війна Росії проти України

"Санкційне меню ще велике. Росія має обнулитися" – чим США вдарили по РФ

"Санкційне меню ще велике. Росія має обнулитися" – чим США вдарили по РФ
Посол України у США Оксана Маркарова розповіла про чергові удари по російській економіці. Фото: facebook.com/oksana.markarova

У вівторок, 8 березня, США розгорнули проти Росії черговий пакет санкцій. До нього увійшли ембарго на постачання нафтопродуктів, скрапленого газу та вугілля з РФ. Для агресора вони дуже чутливі, заявила в ефірі марафону разом посол України в США Осана Маркарова.

За її словами, Штати розуміють, що це призведе до зростання цін, "але це той момент, коли принципи важливіші за криваві гроші".

Крім того, вівторкові санкції передбачають заборону для інвесторів зі США вкладати гроші в енергосектор РФ.

"Санкційне меню ще велике: у США працюють "фінансові інституції" (РФ), крім того, йдеться про особисті санкції, тиск на компанії. Україна також вимагає санкціонувати громадян РФ, які перебувають у Штатах та "підтримують війну", - повідомила Маркарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть поставити крапку на золотовалютних резервах Росії

Час застосування обмежень залежить від відпрацювання санкцій американською стороною. З цією метою в США минулого тижня створили робочу групу з пошуку активів російських олігархів "і всіх, хто причетний до кривавого режиму" не тільки в США, а й у всьому світі.

"Росія має обнулитися, як країна, яка має економіку і веде війну – це всі розуміють та підтримують", – озвучила головну мету обмежень дипломат.

За словами Маркарової, на даний момент у посольства України три пріоритети: безперервне постачання зброї; санкційний тиск та фіндопомога Україні; забезпечення дипломатичних інструментів задля досягнення миру.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «"Санкційне меню ще велике. Росія має обнулитися" – чим США вдарили по РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі