четвер, 14 травня 2020 10:30

Наймолодший мільярдер планети втратив $17 млрд

Наймолодший мільярдер планети втратив $17 млрд
Наприкінці січня 2020-го статки Марка Цукерберга різко зменшилися з $82,6 до $77 млрд. За день акції Facebook подешевшали майже на 7%. Фото: Reuters

Сьогодні Марк Цукерберг святкує 36-й день народження. Народився американський мільярдер 14 травня 1984 року.

2004-го у 20 років заснував одну з найвідоміших соціальних мереж – Facebook. 2015-го вона стала другим за відвідуваністю сайтом у світі. А Марк Цукерберг – наймолодшим доларовим мільярдером зі статками $4 млрд та офіційною зарплатою в $1. Він завоював титули найвпливовішої людини на планеті та надуспішного бізнесмена до 40 років.

"Facebook був не першим проєктом, який запустив. Я створював ігри, чати, навчальні посібники та музичні плеєри. Я не самотній у цьому. Джоан Роулінг 12 раз відмовили перед тим, як вона змогла опублікувати "Гаррі Поттера". Навіть Бейонсе довелося записати сотні композицій, щоб нарешті вийшла пісня Halo. Найбільші успіхи приходять завдяки свободі зробити помилку", - казав в одному з інтерв'ю молодий мільярдер.

Сьогодні Цукерберг зі статками $77,2 млрд посідає четверту позицію у рейтингу Forbes. Ще 2018-го він був третім у списку багатіїв. Проте через скандал із Cambridge Analytica та витік персональних даних користувачів Facebook мільярдер втратив $17 млрд.

Наприкінці січня 2020-го статки Цукерберга різко зменшилися з $82,6 до $77 млрд. За день акції Facebook подешевшали майже на 7%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook видалив пов'язані з Росією облікові записи

Разом із дружиною мільярдер займається благодійністю. У вересні 2016-го оголосили про запуск проєкту, спрямованого на боротьбу з різними хворобами. На нього за 10 років планують витратити $3 млрд. За рік до цього – у грудні 2015-го Цукерберг заявив, що пожертвує 99% своїх активів на благодійність протягом життя, щоб покращити світ для наступного покоління. На той момент ішлося про суму в $45 млрд.

Із Прісциллою Чан Цукерберг одружився 19 травня 2012 року. Вони познайомилися під час навчання в Гарварді. Виховують двох доньок. Після народження дітей Марк Цукерберг на кілька місяців брав декретну відпустку.

Зараз ви читаєте новину «Наймолодший мільярдер планети втратив $17 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі