неділя, 07 травня 2017 15:56

Відсьогодні квитки в транспорт купують через телефон

Відсьогодні квитки в транспорт купують через телефон
Електронний квиток встановлять в 6 містах.Фото:tsn.ua

Сьогодні, 7 травня, набув чинності закон щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті.

"Система електронний квиток", означатиме, що на мобільні телефони встановлять додаток, який буде сплачувати за проїзд автоматично. В Україні її обслуговує Приватбанк через мобільний додаток Приват 24. В транспорті розміщені спеціалі коди, які людина повинна прросканувати і програма зніме гроші за квиток", - каже бізнесконсультант Андрій Степановський.

Електронна система квитків діє в багатьох країнах. В Україні її впровадять у 6 містах - Дніпрі, Львов, Києві, Миколаєві, Вінниці й Ужгороді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ввели безготівковий розрахунок за проїзд

"З одного боку це зручно. З іншого ні. Не всі мають смартфони для оплати квитків. Якщо людина приїде з села зі старим кнопочним телефоном, розрахуватись не зможе. Перших кілька місяців діятиме паперовий квиток разом з електронним. А наприкінці 2017 планують повністю перейти на електронний варіант. Суспільсьво не готове до такого переходу. Не всі знають як користуватися мобільними додатками, а суспільство знову ніхто не вчить", - каже Степановський.

В Україні вилучатимуть з обігу паперові квитки для проїзду в громадському транспорті. Замість них будуть електронні. Відповідний законопроект Верховна Рада ухвалила 17 січня. Електронний квиток — пластикова картка. Її продаватимуть у кіосках. Для оплати проїзду потрібно буде прикласти картку до валідатора — пристрою, яким обладнають транспортні засоби.

Зараз ви читаєте новину «Відсьогодні квитки в транспорт купують через телефон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі