вівторок, 01 грудня 2020 15:58

Роз'яснили, від чого залежить розмір допомоги по безробіттю

Роз'яснили, від чого залежить розмір допомоги по безробіттю
Застраховані особи, які протягом року до реєстрації безробіття мали страховий стаж менше 6-ти місяців, мають право на допомогу по безробіттю у мінімальному розмірі. Фото: pixabay.com

Розмір виплат безробітним залежить від страхового стажу, підстави припинення трудових відносин та розміру зарплати перед звільненням.

Виплати не можуть перевищувати 4-кратного розміру прожиткового мінімуму, йдеться у роз'ясненні Держслужби зайнятості.

Безробітним, чий страховий стаж протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить більше 6-ти місяців, розмір виплат визначається у відсотках до їх середньої зарплати залежно від страхового стажу: до 2 років - 50%; від 2 до 6 років - 55%; 6-10 років - 60%; понад 10 років - 70%.

Застраховані особи, які протягом року до реєстрації безробіття мали страховий стаж менше 6 місяців, мають право на допомогу по безробіттю у мінімальному розмірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпоширеніші помилки під час пошуку роботи

В Україні пенсію розраховують з показника середньої зарплати. Однак, якщо протягом 35 років отримувати мінімалку, виплата становитиме всього 1750 грн.

Зараз ви читаєте новину «Роз'яснили, від чого залежить розмір допомоги по безробіттю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі