пʼятниця, 14 грудня 2012 09:23

Росіяни вирішили продати Донецький електрометалургійний завод

Росіяни вирішили продати Донецький електрометалургійний завод
ДЕМЗ закінчив 2011 рік з збитком у розмірі 166,1 млн грн. Фото: obozrevatel.com

Російська група "Мечел" 13 грудня заявила про рішення продати Донецький електрометалургійний завод (ДЕМЗ), який є її активом.

Завод зупинили цього року через погіршення кон'юнктури на ринку сталі та проблеми з поверненням ПДВ, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Мечел" знижує активність в Україні".

Вчора під час телефонної конференції гендиректор металургійної групи Євген Міхель заявив, що в групі "Мечел" розраховують в першій половині наступного року закрити велику частину операцій з продажу активів, які не відповідають її стратегії розвитку. За його словами, йдеться про цілу низку активів у Великій Британії, Литві, Казахстані та Росії, а також про Донецький електрометалургійний завод.

"Переговори за деякими активами вже перебувають у просунутій стадії, але ми не хочемо завчасно коментувати подробиці", - зазначив Міхель.

Донецький електрометалургійний завод продуктивністю 1 млн тонн рідкої сталі на рік побудований за принципом міні-заводу з неповним металургійним циклом. ДЕМЗ закінчив 2011 рік з збитком у розмірі 166,1 млн грн, збільшивши чистий дохід на 73,51%, до 5,3 млрд грн. Показники за цей рік не розголошуються.

Група "Мечел" купила ДЕМЗ за $537 млн ??у травні минулого року. Але вже у вересні цього року компанія зупинила завод до квітня 2013 року. Заступник глави профспілкового комітету Микола Юшкін сказав тоді, що завод зупинений через проблеми зі збутом продукції у зв'язку з погіршенням світової кон'юнктури ринку, а також з причини браку оборотних коштів. Станом на кінець листопада держава заборгувала заводу $61 млн повернення з ПДВ.

ДЕМЗ першим серед металургійних підприємств постраждав від погіршення світової кон'юнктури ринку, оскільки невеликим метзаводам досить складно витримати конкуренцію на ринку в силу більш високої собівартості продукції та відсутності власної сировини, заявило вчора джерело в ДЕМЗ. За словами співрозмовника газети, "Мечел" веде переговори про продаж підприємства з компаніями "Северсталь" і Evraz.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вирішили продати Донецький електрометалургійний завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі