середа, 10 жовтня 2012 20:00

Росія напала на українські сири, бо захотіла, щоб подорожчали власні - експерт

Росія напала на українські сири, бо захотіла, щоб подорожчали власні - експерт
Алекс Ліссітса заявив, що українські сировари виготовляють якісну продукцію. Фото: agribusiness.kiev.ua

Заборона Росії низці українських підприємств експортувати сир є протекціоністським заходом.

Про це заявив президент Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса в ефірі "Ера-FM"

"Перевірка українських заводів почалася в липні цього року - коли в Росії закупівельні ціни на молочну продукцію різко впали на 45%. Очевидно, що для Російської Федерації єдиним шляхом підняти ціни було закриття кордону. Це вони і зробили. Після цього ціни на російському ринку з 10 рублів за літр піднялася до 13. Очевидно, що такі методи були суто протекціоністськими", - сказав він.

За його словами, українські сировари виготовляють якісну продукцію.

"Треба віддати належне всім, хто виробляє сир в Україні. Тому що 100% компаній, які виробляють сир на експорт, роблять його за всіма стандартами. Казати про те, що український сир "не такої" якості, некоректно. Сири, які ідуть на експорт, неодноразово контролюються відповідними органами не тільки в Україні, але і в Росії", - зазначив Ліссітса.

"Ті компанії, до яких мала претензії Росія, у тому числі "Данон", взагалі не постачали туди жодного кілограма продукції. Виникає логічне питання: як в такій ситуації можна заявляти про порушення стандартів? Комусь це було вигідно", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Росія напала на українські сири, бо захотіла, щоб подорожчали власні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі