пʼятниця, 30 березня 2012 10:47

Роскосмос зачекався, коли Міноборони знайде ракети

Роскосмос зачекався, коли Міноборони знайде ракети
Росіяни готові продовжити участь в проекті з використання ракет-носіїв "Дніпро". Фото: obozrevatel.com

Роскосмос готовий продовжити участь в проекті з використання конверсійних ракет-носіїв "Дніпро" для виведення на навколоземну орбіту космічних апаратів, однак поки вільних ракет під ці цілі немає.

Про це заявив керівник Роскосмоса Володимир Поповкін журналістам у Центрі управління польотами.

"У Роскосмоса проблем по "Дніпру" немає. Ми сказали нашим партнерам з Національного космічного агентства України, що готові надавати послуги з реалізації цієї програми, але за однієї умови - якщо вирішиться питання з виділення ракет, які перебувають в запасі у Міноборони РФ для запуску космічних апаратів", - сказав він.

За словами Поповкіна, як тільки буде вирішено питання з виділенням конверсійних ракет-носіїв за цією програмою, Роскосмос розпочне співпрацю.

"Але я не можу гарантувати, що ми це будемо робити, якщо матеріальна частина не в моєму розпорядженні", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський газ для України подорожчає ще на $14 - джерело

Україна, Росія і Казахстан реалізують програму "Дніпро" з 1999 року. Українсько-російсько-казахстанське ЗАТ "Космотрас" здійснює модернізацію розроблених ДКБ "Південне" (Дніпропетровськ) міжконтинентальних балістичних ракет РС-20 (SS-18 "Сатана") в конверсійну ракету "Дніпро" і проводить з її допомогою запуски малих супутників, до недавнього часу з космодрому Байконур (Казахстан), а також з позиційного району Ясненської ракетної дивізії російських РВСН (Оренбурзька обл.).

Всього з 1999 року міжнародним космічним консорціумом "Космотрас" здійснено 17 успішних пусків ракет "Дніпро". Виведено на орбіту 62 космічних апарата, в тому числі, Італії, Німеччини, Малайзії, Великої Британії, Таїланду, Саудівської Аравії, Єгипту, США, Японії, Франції, ОАЕ, Іспанії, Росії.

Зараз ви читаєте новину «Роскосмос зачекався, коли Міноборони знайде ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі