понеділок, 19 липня 2021 18:20

Робота за кордоном: яку зарплату пропонують українським працівникам

Робота за кордоном: яку зарплату пропонують українським працівникам
Найбільше працівників з України потребують роботодавці у Польщі, Литві та Чехії. Фото: pexels.com

У Європі потреба в українських робітниках істотно відчувається кілька років поспіль. Це пов'язано з меншими витратами на заробітні плати.

"Є різниця між оплатою праці фахівців в Україні та Європі. Крім того, трудові мігранти впливають на економічні процеси в європейських країнах. Тому місцева влада йде назустріч роботодавцям і пропонує пільгові умови для винаймання людей з-за кордону", - пояснили Gazeta.ua в компанії Jooble.

Кількість вакансій, пов'язаних із працевлаштуванням за межами країни, зростає. Це може бути пов'язано з послабленням карантинних обмежень і спрощенням процедури в'їзду в країни Європи.

Найбільше працівників з України потребують роботодавці в Польщі, Литві й Чехії. Вони ж пропонують привабливі умови міграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні підвищать мінімальну зарплату

У Польщу, наприклад, активно запрошують монтажників на зарплату 30-50 тис. грн. В Україні таким фахівцям пропонують 15-30 тис. грн. Потрібні комірники на оплату 25-40 тис. грн. За цю ж роботу вдома українці можуть отримувати 8-15 тис. грн. Швачка в Польщі претендує на 25-35 тис. грн. В Україні - 10-20 тис. грн.

У Литві будівельник може отримувати 35-45 тис. грн. В Україні максимальна зарплата - 30 тис. грн. Водію-далекобійнику вдома пропонують 25-45 тис. грн. У Литві готові платити 35-75 тис. грн. На зарплату 30-40 тис. грн шукають автослюсарів. В Україні за таку роботу обіцяють 18-32 тис. грн.

На зарплату 35-50 тис. грн у Чехію шукають оператора на виробництво. В Україні готові платити 12-20 тис. грн. Будівельникам обіцяють 10-30 тис. грн. У Чехії - 30-55 тис. грн. Водій-далекобійник може отримувати 35-75 тис. грн.

З 1 липня в Україні Державна податкова служба й Держпраці розпочали перевірку роботодавців.

Штрафуватимуть підприємців, які не оформили офіційно працівників.

За порушення законодавства про працю накладатимуть штрафи на суму 10 мінімальних зарплат. 2021-го це 60 тис. грн. За повторне порушення впродовж двох років — на 30 мінімальних зарплат за кожного працівника. Це 180 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Робота за кордоном: яку зарплату пропонують українським працівникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі