пʼятниця, 17 лютого 2012 16:01

"Регіонал" запропонував брати за розлучення 1073 гривні

"Регіонал" запропонував брати за розлучення 1073 гривні

Розлучення може подорожчати з 107,3 до 1073 грн.

Це передбачає законопроект №9674, поданий до Верховної Ради народним депутатом від Партії регіонів Владиславом Забарським.

Гроші планують спрямовувати на підтримку судів.

"Якщо у шлюбі немає дітей, подружжя може розірвати його у РАКСі. Більшість пар, що розлучаються, мають хоча би одну дитину. Тому змушені будуть платити новий судовий збір. Але суд, як і держава, це не приватне підприємство, метою якого є заробляння грошей. Таким чином держава обмежить право малозабезпеченої людини на судовий захист", - пояснив заступник директора Міжнародного центру перспективних досліджень Максим Борода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні не іпотека, а банківський рекет - експерт

За даними Державної служби статистики, у 2011 році в Україні було зареєстровано 305 тис. шлюбів і розірвано 126,1 тис.

"Якщо цей законопроект запровадять, то багато-хто просто житиме у цивільному шлюбі, щоб у разі розлучення не платити таких великих грошей. А ті пари, що захочуть розлучитися, просто роз'їжджатимуться та і житимуть окремо, а формально лишатимуться подружньою парою. Виникатиме у десятки разів більше конфліктів серед пар: їм без суду складно буде поділити майно, не зрозумілою стане доля їхніх дітей, адже суд встановлює, з ким із батьків вони мають жити, які аліменти мають виплачуватися тощо", - наголосив Борода.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" запропонував брати за розлучення 1073 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі