вівторок, 02 січня 2018 09:53

Розширили список професій, які дають право на пільгову пенсію

Розширили список професій, які дають право на пільгову пенсію
На пільгову пенсію можуть розраховувати працівники, що зайняті повний робочий день. Фото: prm.ua

З 1 січня в Україні суттєво розширили перелік професій, які дозволяють отримувати пенсію за віком на пільгових умовах.

На пільгову пенсію можуть розраховувати працівники, що зайняті повний робочий день, передає tsn.ua.

Так, до переліку ввійшли ті, хто займається ремонтом устаткування в умовах діючого виробництва та капітальним ремонтом свердловин. Крім них, на пільгову пенсію можуть розраховувати ті, хто працює на роботах у зоні відчуження. Сумарна щільність забруднення такої території радіонуклідами становить 100 кБк/м2 і більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гривня, бензин, ціни: чого чекати українцям 2018 року

Отримувати пенсію за віком на пільгових умовах зможуть робочі, що займаються паянням виробів припоями, що містять свинець або шкідливі речовини першого/другого класу небезпеки. Також задіяні на видобуванні та збагаченні уранової руди 50% робочого часу. Які працюють на базах зберігання і постачання хімічної продукції. Також безпосередньо зайняті навантаженням, розвантаженням і складуванням пестицидів.

3 жовтня Верховна рада ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій". Найбільше пенсійні виплати зросли у тих, хто мав тривалий страховий стаж і легальну високу зарплату. Після перерахунку пенсія в середньому збільшилися на 559,78 грн. До прийняття закону середній розмір пенсії в Україні становив 1886,78 грн. Тепер - 2446,56 грн.

Зараз ви читаєте новину «Розширили список професій, які дають право на пільгову пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі