середа, 02 грудня 2020 18:15

Рада посилила захист безробітних та роботодавців на період карантину

Рада посилила захист безробітних та роботодавців на період карантину
Йдеться про надання підтримки не тільки в період пандемії коронавірусу, а й на час інших карантинів. Фото: pexels.com

Верховна рада ухвалила законопроєкт №3486, який посилює захист безробітних, працівників і роботодавців на період дії карантину.

В Україні надаватимуть допомогу по частковому безробіттю всім підприємствам, зокрема й великим, на час карантину. За відповідний проєкт закону в 2-му читанні проголосували 287 нардепів, розповідає Obozrevatel.

Важливо зазначити, що йдеться про надання підтримки не тільки в період пандемії коронавірусу, а й на час інших карантинів.

У документі прописані терміни, в які роботодавці мають повідомляти центру зайнятості про заплановане масове вивільнення працівників: не пізніше ніж за 2 місяці до звільнення і не пізніше ніж за 30 календарних днів до звільнення у разі, якщо це держслужбовці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 тис. грн для бізнесу: хто не отримає допомогу

Право на допомогу на період карантину мають усі застраховані особи, з якими оформлено трудові відносини. Також прописані конкретні підстави для отримання підприємствами допомоги по частковому безробіттю через зупинку виробництва.

Крім того, особам, звільненим з військової служби після участі в проведенні АТО/ООС, без умови встановлення інвалідності видаватимуть ваучери для підтримки конкурентоспроможності на ринку праці.

Розмір виплат безробітним залежить від страхового стажу, підстави припинення трудових відносин та розміру зарплати перед звільненням.

Зараз ви читаєте новину «Рада посилила захист безробітних та роботодавців на період карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі