середа, 28 лютого 2018 14:30

Перевірки бізнесу тепер зніматимуть на відео

Перевірки бізнесу тепер зніматимуть на відео
Відеофіксація дозволить уникнути необ'єктивності при перевірках бізнесу. Фото: Агрополіт

В Україні з 1 січня 2018 року за наказом Держспоживчслужби всі заходи державного контролю будуть супроводжуватися відеофіксацією.

Це дозволить уникнути необ'єктивності при перевірках, знизити корупційні ризики. Також при необхідності довести неправомірність дій інспектора або порушення вимог законодавства підприємцем, пише УНН.

Також з 4 квітня вступає в силу Закон України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я і благополуччя тварин". Завдяки йому, відеофіксацію зможе проводити не лише інспектор, а й господарюючий суб'єкт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ювелірні магазини повідомлятимуть про покупки українців

Кабмін частково дозволив перевірки підприємців інспекторами Держспоживчслужби.

"Зняття мораторію не призведе до шквалу позапланових перевірок бізнесу. Швидких позитивних змін на споживчому ринку в умовах відновлення перевірок чекати теж не варто", - каже народний депутат Сергій Тригубенко.

Мораторій на перевірки бізнесу діє в Україні з 2014 року. Введений з метою припинення тиску на підприємців з боку контролюючих органів. Щоправда за роки дії мораторію впала якість продуктів харчування, зросла кількість фальсифікату на полицях супермаркетів, почастішали випадки масових отруєнь.

Зараз ви читаєте новину «Перевірки бізнесу тепер зніматимуть на відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі