пʼятниця, 29 квітня 2022 18:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Проблему з дефіцитом пального обіцяють розв'язати впродовж тижня

Проблему з дефіцитом пального обіцяють розв'язати впродовж тижня
Бензин дещо подорожчає. Фото: Pexels

Проблему з дефіцитом пального на автозаправних станціях розв'яжуть упродовж тижня завдяки законтрактованим обсягам на території Західної Європи.

Про це повідомила перша віцепрем'єр-міністерка економіки Юлія Свириденко у Facebook.

Але бензин дещо подорожчає.

Вона підтвердила, що дефіцит пального на АЗС в окремих областях є. Він стався через те, що Росія "завдавала нищівних ударів по паливній інфраструктурі України". Знищений Кременчуцький нафтопереробний завод. Він був основним виробником пального в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефіцит пального буде надалі - Шмигаль пояснив чому

Свириденко каже, що агресор прагне зупинити економіку України через штучне створення дефіциту пального. Але уряд із початку війни щоденно співпрацює з операторами ринку для забезпечення людей і підприємств нафтопродуктами.

24 лютого великі роздрібні мережі АЗС скоригували ціни на бензин і дизельне пальне. Середня ціна по країні бензину А-92 зросла на 33 коп./л і становила 34,91 грн/л, бензин А-95 подорожчав на 25 коп./л – до 35,73 грн/л, а вартість дизельного пального знизилася - на 10 коп./л, до 34,55 грн/л.

Зараз ви читаєте новину «Проблему з дефіцитом пального обіцяють розв'язати впродовж тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі