вівторок, 12 січня 2021 17:22

При користуванні банкоматом шахраї можуть викрасти дані з картки

При користуванні банкоматом шахраї можуть викрасти дані з картки
Приховані пристрої зчитують інформацію з магнітних стрічок карт. Фото: pexels.com

Аферисти прикріплюють до банкоматів приховані пристрої, щоб зчитувати дані з карток українців.

Цей вид шахрайства називається "скімінг". Зловмисники прикріплюють до банкоматів приховані пристрої, які зчитують інформацію з магнітних стрічок карт, і потім виготовляють дублікати, за допомогою яких знімають готівку, йдеться в повідомленні кіберполіції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї збирають гроші від імені головного санітарного лікаря країни

Щоб мінімізувати ризики, радять користуватися банкоматами, розташованими у відділеннях банків, гіпермаркетах та освітлених, людних місцях, де складно непомітно встановити сторонні прилади.

Перед використанням банкомат треба уважно оглянути. Якщо помітна невідповідність елементів за кольором або підозрілі деталі, то краще ним не користуватись.

Під час введення PIN-коду потрібно прикривати клавіатуру рукою. Це допоможе запобігти крадіжці карткових даних за допомогою прихованих відеокамер.

Дані банківської карти, особливо CVV та PIN-код, у жодному разі не можна нікому повідомляти. Також не варто передавати карту стороннім під час розрахунків у закладах харчування, магазинах тощо.

Українським користувачам Telegram варто бути обережними. Інтернет-шахраї масово розсилають вірусні посилання.

Зараз ви читаєте новину «При користуванні банкоматом шахраї можуть викрасти дані з картки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі