середа, 20 січня 2021 13:39

Правоохоронці мають право конфіскувати "євробляху"

Правоохоронці мають право конфіскувати "євробляху"
З другого порушення поліцейські мають право забрати автомобіль. Фото: pixabay.com

Працівники поліції мають право вилучати автомобіль на євробляхах.

З 2-го порушення поліцейські мають право забрати автомобіль на штрафмайданчик, зокрема, з метою вилучення транспортного засобу, зазначив автоюрист Денис Конюшко в ефірі телеканалу "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто цьогоріч заплатить 25 тис. грн податку за авто

За його словами, автомобіль можуть забрати також митні органи з метою фіксації та покарання за порушення митних правил. Автоюрист наголосив, що розуміє людей, які виходять на протести.

"В Україні, зокрема, справи вирішуються шляхом протестів, але закон є закон. Відповідно, працівники поліції мають право вилучати автомобіль. Справедливий закон чи ні – питання недоречне. У будь-якому випадку треба поставити крапку і зафіксувати в законі наявність або відсутність відповідальності у водіїв", - заявив Денис Конюшко.

Національна поліція отримала доступ до електронної бази Державної фіскальної служби. Тепер правоохоронці можуть перевіряти статус автомобілів на іноземних номерах і штрафувати євробляхерів на місці.

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронці мають право конфіскувати "євробляху"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі