середа, 09 грудня 2020 16:15

Пояснили, що цьогоріч суттєво вплинуло на падіння ВВП

Пояснили, що цьогоріч суттєво вплинуло на падіння ВВП
Розвиток економіки стримували песимістичні настрої бізнесу. Фото: unsplash

Зменшення обсягів ВВП у січні-жовтні 2020 року орієнтовно оцінюють на рівні 5,2%.

Про це йдеться у огляді економічної активності від Мінекономіки.

Інвестиційна пауза в галузі машинобудування, низький рівень агросировини для переробки у харчовій промисловості, зниження споживання електроенергії стримували розвиток промислового виробництва.

Переважання песимістичних настроїв бізнесу, а також невизначеність щодо тривалості і характеру карантинних обмежень продовжували стримувати розвиток економіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економічні втрати від карантину вихідного дня виявились незначними

У сільському господарстві хоч і відбулося уповільнення падіння, однак його глибина лишається досить суттєвою через нижчу за минулорічну врожайність пізніх агрокультур.

Серед галузей, які продемонстрували покращення динаміки, - будівельна, сфери торгівлі та транспорту. В останньому випадку на розвиток галузі вплинуло збільшення транзиту природного газу до країн ЄС та його реекспорт в умовах підготовки до зимового періоду.

Європейський Союз виділив Україні €600 млн макрофінансової допомоги. Це перший перерахований транш кредиту розміром €1,2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, що цьогоріч суттєво вплинуло на падіння ВВП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі