пʼятниця, 07 грудня 2018 13:08

Підвищення ціни на українське вугілля знижує залежність від імпорту палива - профспілка

Підвищення ціни на українське вугілля знижує залежність від імпорту палива - профспілка
Голова Незалежної профспілки гірників Донбасу Микола Волинко каже, що потрібно зробити все, щоб на українській території шахти працювали в повну силу. Фото: Газета "День"

Підвищення ціни на вугілля державних шахт до 2800 грн за 1 тонну разом зі збільшенням видобутку дозволить знизити закупівлі імпортного вугілля. Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників Донбасу Микола Волинко.

"Якщо збільшується видобуток на державних шахтах і реалізується вугілля в Україні, то так, підвищення ціни на вугілля знижує залежність від імпорту палива. Свого часу Чехія закрила шахти через дешеве польське вугілля. А в Польщі була програма для експортерів вугілля. І болгари на це пішли", - підкреслює Волинко.

Голова Незалежної профспілки гірників Донбасу підкреслив, що потрібно зробити все, щоб на українській території шахти працювали в повну силу, забезпечуючи паливом станції.

Як раніше повідомлялося, Міністерство енергетики та вугільної промисловості оголосило про планове підвищення з 1 січня 2019 року граничної ціни на вугілля для державних видобувних підприємств. Вартість за одну тонну збільшиться на 10,4% - до 2800 грн.

На думку народного депутата, члена комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Михайла Бондаря, підвищення ціни на вугілля позитивно вплине на рівень видобутку вугілля в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Підвищення ціни на українське вугілля знижує залежність від імпорту палива - профспілка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі