вівторок, 31 липня 2018 17:04

Порахували, які продукти подорожчали найбільше

Порахували, які продукти подорожчали найбільше
За перше півріччя м'ясні та рибні продукти подорожчали від 1 до 9%. Фото: ubr.ua

За перше півріччя поточного року найбільше подорожчали м'ясні й рибні продукти. Незначно подешевшали сало та яйця.

"За перше півріччя 2018 року яловичина подорожчала на 9%, риба морожена – на 6%, свинина й варені ковбаси – на 5%, курка в тушці й філе – на 1%. Порівняно з початком року яловичина додала в ціні 10 гривень за кілограм, свинина – 5 гривень, морожена риба і ковбаса варена – 4 гривні, філе курки і курка в тушці — 1 гривню", - написав у Facebook директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли скільки має коштувати справжній сир в магазині

На кінець червня яловичину в середньому продавали по 124 грн/кг, свинину – 114 грн/кг, філе курятини – 90 грн/кг. Кілограм вареної ковбаси коштував 87 грн, риби – 70 грн, бройлера – 55 грн.

"Сало та яйця подешевшали на 1 та 5 гривень, відповідно. У середньому кілограм сала на кінець червня коштував 68 гривень. Десять яєць — 22 гривні", - підсумував Дорошенко.

Порівняно з початком року, вершкове масло додало у ціні 5,5 грн за кг, сметана – 1 грн, молоко – 20 коп. за л. М'який сир подешевшав на 1,1 грн за кг.

Зараз ви читаєте новину «Порахували, які продукти подорожчали найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі