четвер, 11 липня 2013 09:47

Поляки запідозрили Таруту в приховуванні фінпоказників

Поляки запідозрили Таруту в приховуванні фінпоказників
Між владою Польщі та бізнесменом Сергієм Тарутою виник конфлікт. Фото: zn.ua

Польське державне агентство з розвитку промисловості (ARP) підозрює структури українського бізнесмена Сергія Тарути в умисному приховуванні фінансових показників.

Про це з посиланням на ARP пише "Комерсант-Україна" в публікації "Свистать всех на верфь".

ARP є міноритарним акціонером Гданської судноверфі і заблокувала ухвалення програми докапіталізації заводу на зборах акціонерів 9 липня.

Мажоритарний акціонер судноверфі - структура Тарути. За словами глави APR Войцеха Домбровського, бізнесмен не надав фінансову звітність, план розвитку підприємства і дані про використання отриманих 555 млн злотих ($164,7 млн) на реструктуризацію заводу. У ARP вважають, що мажоритарний власник тисне на них.

У свою чергу, глава наглядової ради Gdansk Shipyard Group Олександр Пилипенко спростував претензії ARP. На його думку, ARP затягує процес прийняття плану оздоровлення підприємства.

Прийняття плану оздоровлення є вкрай важливим для Гданської судноверфі, адже передбачає залучення 80 млн злотих ($23,73 млн). Рівно стільки становить чистий борг компанії.

Компаныя опинилася перед загрозою банкрутства. У кінці червня інжинірингова компанія Biprostal подала до неї позов до Окружного суду Гданська, вимагаючи визнати верф банкрутом у зв'язку з невиплатою боргу за надані послуги на 900 тис. злотих ($266,7 тис.).

Гданська судноверф - одне з найбільших суднобудівних підприємств Польщі. Спеціалізується на будівництві автомобіле- і контейнеровозів, а також сталевих конструкцій і башт для вітроенергетики. Власником 75,01% підприємства є Gdansk Shipyard Group (GSG), кінцевим бенефіціаром якої вважається Сергій Тарута, ще 24,99% належить ARP.

 

Зараз ви читаєте новину «Поляки запідозрили Таруту в приховуванні фінпоказників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі