середа, 05 червня 2013 11:40

Половина гривневих мільярдерів в Україні - жителі Донеччини

Половина гривневих мільярдерів в Україні - жителі Донеччини
В Україні зареєстровано чотири гривневих мільярдери. Фото: comments.ua

Згідно з результатами кампанії декларування доходів у 2013 році, в Україні зареєстровано чотири гривневих мільярдери.

Про з посиланням на дані Міністерства доходів і зборів пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Доходи, отримані у 2012 році, задекларувало більше 630 тис. осіб. Загальна сума доходів - близько 48 млрд грн.

Дохід понад 1 млрд грн задекларували чотири людини. Двоє з них - жителі Донецької області, один проживає у Тернопільській області, один - у Києві.

Доходи понад 1 млн грн задекларували понад 3 тис. осіб, що, за інформацією прес-служби Міндоходов, на 1 тис. осіб більше, ніж торік.

Нагадаємо, на перших позиціях в рейтингах найбагатших українців домінують бізнесмени-металурги. Так, згідно з оцінкою активів, проведених виданням "Корреспондент" спільно з компанією Dragon Capital, на першому місці рейтингу 100 найбагатших українців, як і в минулі сім років, - залишається мільярдер Рінат Ахметов. У 2012 році порівняно з 2011-м його статок скоротився на третину, з $25,6 млрд до $17,8 млрд. На другому місці - бізнесмен Ігор Коломойський. Його активи впали за минулий рік майже вдвічі - з $6 млрд до $3,4 млрд. На третьому місці - новачок списку Вадим Новинський, який змінив у травні цього року російське громадянство на українське. Його активи оцінюються в $3,3 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Половина гривневих мільярдерів в Україні - жителі Донеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі