пʼятниця, 30 березня 2018 14:15

Платіжний баланс України показав позитивну динаміку

Платіжний баланс України показав позитивну динаміку
У лютому до 11% і 9,5% у річному вимірі сповільнилось зростання експорту та імпорту товарів. Фото: minfin.com.ua

Станом на лютий 2018 року дохідна частина платіжного балансу України перевищила видаткову на $9 млн.

Профіцит платіжного балансу з початку 2018 року становив $128 млн. За аналогічний період минулого року він становив $152 млн, повідомили у прес-службі НБУ.

У лютому платіжний баланс України був зведений з профіцитом на суму $252 млн. Щоправда через його дефіцит у січні за результатами двох місяців сальдо зведеного платіжного балансу залишилось негативним - $197 млн.

Станом на початок березня міжнародні резерви становлять $18,4 млрд. Вони практично не змінилися з початку лютого 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилася середня зарплата українців

Також у лютому до 11% у річному вимірі сповільнилось зростання експорту товарів. Крім цього, до 9,5% у річному вимірі сповільнилося зростання імпорту товарів. Сталося це за рахунок енергоносіїв і продукції хімічної промисловості.

Платіжний баланс України за підсумками 2017 року зведений з профіцитом $2,6 млрд. Це вдвічі більше, ніж в 2016 році - $1,3 млрд.

Платіжний баланс — це співвідношення між сумою грошових надходжень, отриманих країною з-за кордону, і сумою здійснених нею платежів за кордон протягом певного періоду. Основні компоненти платіжного балансу групуються за рахунком поточних операцій і рахунком операцій з капіталом та фінансових операцій.

Зараз ви читаєте новину «Платіжний баланс України показав позитивну динаміку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі