пʼятниця, 25 лютого 2022 21:13

Спецтема: Війна Росії проти України

"Підтримайте Україну - зупиніть Третю світову": міжнародні бренди припиняють співпрацю з Росією
5

Через те, що Росія розпочала повномасштабну війну проти Україну на території нашої суверенної держави - міжнародні бренди масово відмовляються від співпраці з державою-агресором. Про припинення співпраці вже оголосили виробники комп'ютерної техніки, автівок та міжнародна платформа для пошуку роботи.

Gazeta.ua створила перелік тих компаній, які вже припинили співпрацю з РФ або планують це зробити.

Автівки

Автокомпанії зі світовим ім'ям - Audi, Volkswagen, Jaguar Land Rover, BMW, Mercedes-Benz, Citroen, General Motors. Skoda і Porsche відмовились від поставок продукції в Росію. Відомі автовиробники починають призупинення відвантаження автомобілів у РФ через вторгнення Росії в Україну. Про це написав ряд російських ЗМІ, включаючи "Комерсант" і "Відомості" з посиланням на розіслані дилерам листи.

"Завершив відвантаження і британський Land Rover (належить індійській Tata Motors), і потраплять на російський ринок лише ті автомобілі, які на 24 лютого були вже в дорозі, - йдеться у повідомленні, на яке посилаються журналісти.

До дилерських центрів дістануться лише ті автомобілі, які вже пройшли російську митницю та готуються до відвантаження зі складу. Скільки триватиме таке призупинення, поки що невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не зможе торгувати газом і нафтою без системи SWIFT– Кущ

"Закордонні автовиробники один за одним призупиняють відвантаження легковиків до нашої країни. І не лише автовиробники: співпрацю з російськими партнерами припинили і японські постачальники "беушок".

Схоже, почалося. Те, що ще кілька днів тому здавалося малоймовірним, швидко втілюється в життя. Наступного ж дня після початку військової спецоперації низка імпортерів оголосила про припинення постачання нових машин вітчизняним дилерам. "Привіт, УАЗ?" - написала авторка "Авто-погляд" Крістіна Ізвекова. Стаття журналістки має назву "Докатались".

Комп'ютерна техніка

Співпрацю з РФ припинила і американська компанія - виробник техніки Intel. Вони заблокували сторінку компанії в Росії.

Автор: Скріншот
  Бренди відмовляються від співпраці з Росією
Бренди відмовляються від співпраці з Росією
У ЗМІ також були повідомлення про припинення співпраці з РФ таких компаній як Dell та Lenovo, проте їхні сторінки в Росії все ще активні.
Автор: Скріншот
  Бренди відмовляються від співпраці з Росією
Бренди відмовляються від співпраці з Росією

Міжнародна платформа для пошуку роботи

Міжнародна платформа для пошуку роботи Jooble.org не просто заблокували російську сторінку - а ще й додала повідомлення, в якому пояснила причини розірвання співпраці. У повідомленні написали, що просто зараз РФ вчиняє злочин, ведучи бойові дії в Україні.

Автор: Скріншот
  Бренди відмовляються від співпраці з Росією
Бренди відмовляються від співпраці з Росією
Якщо зайти на українську версію платформи - висвічується повідомлення про допомогу армії.
"Підтримайте Україну 🇺🇦 під час російського вторгнення. Пожертвувати українській армії можна через офіційний рахунок Національного банку України
Зупиніть Третю світову війну!" - написали в повідомленні.
Автор: Скріншот
  Бренди відмовляються від співпраці з Росією
Бренди відмовляються від співпраці з Росією

Англійський клуб "Ман Юнайтед" розірвав контракт із російським "Аерофлотом". Російська компанія була офіційним перевізником англійського клубу через вторгнення в Україну. Манкуніанці не полетіли на матч Ліги чемпіонів проти "Атлетико", а тепер офіційно відмовилися від послуг росіян.

Зараз ви читаєте новину «"Підтримайте Україну - зупиніть Третю світову": міжнародні бренди припиняють співпрацю з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі