пʼятниця, 11 жовтня 2013 20:47

Перехід на зимовий час в Росії оцінили в 300 мільйонів доларів

Перехід на зимовий час в Росії оцінили в 300 мільйонів доларів
Фото: obozrevatel.com
Перехід Росії на зимовий час до проведення Олімпіади-2014 в Сочі може призвести до виникнення ризиків для бюджету країни в цілому на 300 мільйонів доларів. Про це заявив керівник оргкомітету Ігор в Сочі Дмитро Чернишенко на слуханнях у Громадській палаті, передає РИА Новости.

Як пояснив Чернишенко, у разі переведення часу у міжнародних телемовників можуть змінитися рекламні контракти, що призведе до претензій телекомпаній. У результаті федеральний бюджет витратить додаткові кошти на врегулювання спорів з мовниками.

Голова оргкомітету додав, що в разі переведення стрілок під час проведення Олімпіади можуть виникнути логістичні проблеми, а спортсмени будуть відчувати дискомфорт у зв'язку зі зміною розкладу. За словами Чернишенка, організатори Ігор в Сочі вже сформували транспортні потоки, змоделювали постачання продуктів, а зміна часу навіть на годину "призведе до фатальних змін у розкладах".

11 жовтня газета "Ведомости" з посиланням на неназвані джерела написала, що повернення до зимового часу у Росії відбудеться в жовтні 2014 року.

З 2011 року в Росії діє постійний літній час; крім того, країна розділена на дев'ять часових зон замість 11 часових поясів, як було раніше. Скасування переходу на зимовий час узаконив Дмитро Медведєв, який на той момент обіймав посаду президента країни.

До скасування переходу в останню неділю жовтня стрілки перевели на годину назад, а в останню неділю березня - на годину вперед. У березні 2011 року росіяни перевели годинники на годину вперед, і тепер час в країні випереджає астрономічне на дві години. Після численних скарг громадян в Держдуму кілька разів вносилися законопроекти про повернення переходу на зимовий час. При цьому в ЗМІ повідомлялося, що Міжнародний олімпійський комітет просив повернути в Росії зимовий час, щоб трансляції Ігор для європейців проходили не з тригодинної різницею, а з двогодинною.

XXII зимові Олімпійські ігри пройдуть в Сочі з 7 по 23 лютого, XI зимові Паралімпійські ігри - з 7 по 16 березня 2014 року.
Зараз ви читаєте новину «Перехід на зимовий час в Росії оцінили в 300 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі