вівторок, 15 січня 2013 09:59

Освітянам доводиться купувати газ по $842 за куб

Освітянам доводиться купувати газ по $842 за куб
Фото: press.org.ua

Низка відділів освіти райдержадміністрацій Одеської області уклали угоди на постачання природного газу по цінам, які значно перевищують звичайний рівень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель".

Загальна вартість укладених угод становила 5,97 млн грн.

Як зазначається у повідомленні, найдорожче обійшовся газ Петрівській селищній раді Іванівського району: 49,6 тис. куб. м придбали за 334 тис. грн. Тобто по $842 за тис. куб. м.

У цьому ж районі за ціною $766 за тис. куб. м придбали газ відділи освіти та культури і туризму Іванівської РДА, а також п'ять сільрад - Іванівська, Радісненська, Благоєвська, Червонознам'янська та Коноплянська. Ці угоди було укладено з Іванівським УЕГГ "Одесагаз".

Лише відділ освіти Ізмаїльської міськради придбав газ напряму в "Одесагаз" за ціною $589 за куб. м.

Президентом ПАТ "Одесагаз" є Ігор Учитель, депутат Одеської облради від Партії регіонів. В облраді він очолює постійну комісію з питань ЖКГ, паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження.

Комунальні та державні установи від початку року замовляють газ в середньому по $500-600.

Нагадаємо, що Нацкомісія з регулювання енергетики затвердила на 2013 рік граничний рівень ціни на природний газ для установ та організацій на рівні 3,509 тис. грн (близько $438) за 1 тис. куб. м без урахування ПДВ.

Зараз ви читаєте новину «Освітянам доводиться купувати газ по $842 за куб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі