середа, 19 травня 2021 18:05

Від 500 грн: попит на вишиванки зріс утричі

За тиждень до свята попит на вишиванки в Україні зріс утричі. 80% замовлень - від жінок. У середньому вишивані сорочки коштують 500 грн.

Автор: Олена Луценко
  У середньому вишиті сорочки коштують 500 гривень
У середньому вишиті сорочки коштують 500 гривень

"Торік День вишиванки ніяк не позначився на продажах. Був тотальний локдаун і людям просто нікуди було піти. А цьогоріч бачимо, що активно купують вишиванки дітям для школи й садочків. На 20% збільшився попит на стрічки для волосся, обручі з квітами. Вони коштують 50-80 гривень", - розповів Gazeta.ua Олександр Бондаренко, головний аналітик маркетплейсу Bigl.ua.

Обруч із квітами, стилізований під вінок, коштує 120-150 грн. Вишиванки 650-2100 грн. Намисто можна придбати за 40-60 грн. Вишиті дитячі сукні - від 650 грн і дорожче.

Автор: Олена Луценко
  Люди активно купують вишиванки дітям для школи та садочків
Люди активно купують вишиванки дітям для школи та садочків

Також зріс попит на сережки, браслети, сумки, багаторазові маски для обличчя з вишивкою. Коштують такі товари в середньому 150-200 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ять Героя Небесної сотні вшановують конкурсом етноблогерів

"Національні елементи у вбранні й аксесуарах уже багато років у тренді. Майстри додають їх до спортивного одягу, прикрас, рюкзаків, гаманців, блокнотів ручної роботи. Купують торбинки для покупок із вишивкою хрестиком або бісером. Також популярні сережки, кулони й брошки з мікровишивкою", - говорить Ольга Костюк, керівник майданчика авторських товарів Crafta.ua.

Автор: Олена Луценко
  Вишиванки ручної роботи для дітей коштують від 900 гривень
Вишиванки ручної роботи для дітей коштують від 900 гривень

Окрім пишних вінків, жінки купують шпильки для волосся з квітами ручної роботи. Популярні маки, волошки, півонії. Середня вартість - 100 грн.

20 травня в Україні відзначатимуть День вишиванки. Свято започаткувала 2006 року студентка з Чернівців Леся Воронюк. Її надихнув однокурсник Ігор Житарюк, який регулярно одягав вишиванку на пари. Дівчина запропонувала студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Згодом свято набуло популярності серед мешканців України та діаспори. Воно не є офіційним. Дата проведення - третій четвер травня щороку.

Зараз ви читаєте новину «Від 500 грн: попит на вишиванки зріс утричі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі