четвер, 25 грудня 2014 14:11

Окупанти хочуть, щоб Україна відшкодувала збитки за відключення світла Криму

Окупанти хочуть, щоб Україна відшкодувала збитки за відключення світла Криму
Фото: tsn.ua

У Криму підраховують збитки від припинення поставок електроенергії з України 24 грудня, щоб пред'явити претензії українській стороні.

Про це повідомив самопроголошений "віце-прем'єр" АР Крим Дмитро Полонський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Муніципалітети зараз ведуть підрахунок, ми отримуємо від них статистику, вона надходить в спеціальний штаб, розгорнутий при раді міністрів Криму. В рамках переговорного процесу (з українською стороною) будемо всі ці моменти виставляти як претензії", - сказав Полонський.

Передбачувану суму збитку Полонський не назвав. "Є й прилади згорілі, обладнання згоріле", - сказав він.

Нагадаємо, раніше самопроголошений "міністр палива та енергетики" Криму Сергій Єгоров повідомив, що відключення електроенергії призвело до поломок на Сімферопольській і Сакській ТЕЦ, на даний момент всі теплові електростанції зупинені для ремонту.

Водночас, колишній "перший віце-прем'єр" окупаційної влади Криму Рустам Теміргалієв заявив, що обмеження поставок електрики з України в Крим обговорювала контактна група в Мінську.

Як повідомлялося, Міненерговугілля з 24 грудня посилило контроль за дотриманням лімітів споживання електроенергії, що призвело до тимчасового відключення Кримського півострова.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти хочуть, щоб Україна відшкодувала збитки за відключення світла Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі