четвер, 25 грудня 2014 12:54

У Мінську говорили про відключення світла в Криму

У Мінську говорили про відключення світла в Криму
Фото: yugopolis.ru

Обмеження поставок електрики з України в Крим стало темою переговорів контактної групи в Мінську.

Про це повідомив колишній "перший віце-прем'єр" окупаційної влади Криму, а сьогодні – представник Татарстану в Казахстані Рустам Теміргалієв, пише "Українська правда".

"Доля поставок електроенергії до Криму зараз вирішується в Мінську на переговорах контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі", – написав він на своїй сторінці в Facebook.

За словами Теміргалієва, президенти Білорусі та Казахстану зробили українському колезі якусь "пропозицію, від якої важко відмовитися", але український президент вирішив посилити переговорні позиції, відключивши Криму електрику.

Він також вважає, що, в разі провалу переговорів у Мінську, "Київ продовжить стратегію стимулювання протестних настроїв у Криму, пік якої припаде на лютий-березень – відключення світла співпадуть з помітним зниженням тиску газу через холоди, дефіцитом питної води і блокуванням поставок продовольства на півострів".

Водночас Теміргалієв допускає, що бойовики Донбасу можуть до того часу "розвинути наступ на південному напрямку".

Як відомо, в середу вранці на кілька годин Крим практично повністю був відключений від електрики. У Кабміні це пояснили тим, що півострів перевищив ліміт її споживання.

Зараз ви читаєте новину «У Мінську говорили про відключення світла в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі