понеділок, 16 липня 2012 11:09

Норвегія хоче долучитися до будівництва "Укриття" на ЧАЕС

Норвегія хоче долучитися до будівництва "Укриття" на ЧАЕС
У квітні 2012 року стартувало будівництво нового безпечного конфайнмента на ЧАЕС. Фото: comments.ua

Кабінет Міністрів схвалив проект угоди з урядом Королівства Норвегія про співробітництво у сфері ядерної та радіаційної безпеки, зняття з експлуатації Чорнобильської атомної електростанції та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему. Відповідне розпорядження було прийнято 11 липня 2012 року.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, цим же документом уряд уповноважив міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балогу підписати дану угоду, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Документ сприятиме оптимізації процесу зняття з експлуатації блоків Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему; розширенню джерел фінансування зазначеної діяльності за рахунок залучення міжнародної технічної допомоги; дасть можливість обміну досвідом і знаннями в області зняття з експлуатації АЕС.

Нагадаємо, в квітні 2012 року стартувало будівництво нового безпечного конфайнмента на ЧАЕС.

Контракт на проектування, спорудження і введення в експлуатацію НБК був підписаний з компанією Novarka. Передбачалося, що проект обійдеться в 935 млн євро, проте уточнена вартість робіт на "Укритті" становить 1,54 млрд євро.

За офіційними даними, Україна вже витратила на подолання наслідків аварії на ЧАЕС близько $12 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Норвегія хоче долучитися до будівництва "Укриття" на ЧАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі