вівторок, 27 жовтня 2015 09:35

Нафта знову дешевшає: "Brent" обвалилася нижче $48

Нафта знову дешевшає: "Brent" обвалилася нижче $48
Фото: tsn.ua

У вівтрок, 27 жовтня, світові ціни на нафту знижуються на тлі очікувань тижневого зростання запасів у США, що може говорити про збереження надлишку пропозиції сировини на ринку.

Як свідчать дані торгів, зранку вартість грудневих ф'ючерсів на нафту "Brent" знижувалася на 0,34% - до 47,27 дол. за барель, а ф'ючерсів на нафту "WTI" - на 1,1% - до 43,5 дол. за барель, передає "Прайм".

Цього тижня Міненерго США опублікує дані щодо запасів нафти в країні. За прогнозами аналітиків, опитаних агентством "Рейтер", зростання запасів за минулий тиждень могло становити 3 млн барелів, до 479,6 млн барелів.

"Дані щодо запасів і видобутку в США продовжують приносити ринку розчарування", - пояснив аналітик ринку в "OptionsXpress" Сіднея Бен Ле Брун.

Він додав, що інвестори також з інтересом чекають результатів чергового засідання ФРС США, за підсумками якого оголосять подальший курс кредитно-грошової політики в країні. Федрезерв озвучить своє рішення щодо базової ставки в середу.

Читайте також: Центробанк Росії готується до ціни нафти "дуже нижче" $40

У цілому інвестори чекають, що регулятор збереже базову ставку на мінімальній позначці і відкладе посилення кредитно-грошової політики на 2016 рік.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що здешевлення енергоносіїв найбільше тисне на економіку країни і є головною причиною зниження темпів росту економіки Росії та інших проблем, пов'язаних з інфляцією.

Зараз ви читаєте новину «Нафта знову дешевшає: "Brent" обвалилася нижче $48». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі