середа, 02 грудня 2020 17:26

НБУ планує запуск власної електронної валюти

НБУ планує запуск власної електронної валюти
Національний банк позитивно оцінює можливість випуску цифрових грошей. Фото: pexels.com

Національний банк України планує випускати власні електронні гривні. Регулятор розробляє варіанти, як можна буде використовувати нову валюту в Україні.

НБУ ініціював зміни до законодавства для того, щоб запровадити визначення "цифрових грошей" і зробити можливим випуск власних електронних грошей. Команда українського регулятора виділила для себе декілька варіантів можливого використання е-гривні, але пошук відповіді триває, розповів голова відомства Кирило Шевченко у Facebook.

"Ми сконцентровані на аналізі можливих юз-кейсів, з огляду на потреби учасників ринку, споживачів і провідний світовий досвід. Водночас ми звертаємо увагу на можливий вплив електронної гривні на макроекономічну і фінансову стабільність, забезпечення яких є мандатом Національного банку", – розповів Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді хочуть легалізувати віртуальну валюту: які проблеми це вирішує

Запровадження електронної гривні передбачає створення платіжної інфраструктури для її звернення на ринку. Обсяги інвестицій і робіт залежать, зокрема від того, які завдання вирішуватиме е-гривня.

"Водночас Національний банк позитивно оцінює можливість випуску цифрових грошей, які в еру загальної діджиталізації здатні стати рівноцінним еквівалентом звичайної гривні" – підсумував голова НБУ.

З січня наступного року хочуть запустити в обіг цифрову валюту компанії Facebook - Libra. Ціна нової криптовалюти забезпечуватиметься доларом.

Зараз ви читаєте новину «НБУ планує запуск власної електронної валюти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі