пʼятниця, 21 грудня 2018 10:35

НБУ озвучив прогноз щодо росту долара

НБУ озвучив прогноз щодо росту долара
Станом на 20 грудня 2018-го національна валюта зміцнилася по відношенню до долара на 0,75%. Фото: Григорій Салай, "Сегодня"

Наприкінці 2018-го грудневої девальвації гривні не буде. Такий прогноз озвучив голова Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин, підбиваючи підсумки року.

"Поки немає передумов для повторення ситуацій грудня 2016 і грудня 2017-го, коли уряд витрачав великі обсяги коштів, що призводило до девальвації гривні. Сподіваюся, ми робимо перший крок до належного рівня координації фіскальної та монетарної політик", - написав Данилишин у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився текст меморандуму МВФ із Україною

Також зазначив, що, незважаючи на періоди волатильності, курс гривні 2018-го у цілому продемонстрував стабільність, якщо порівнювати з кінцем 2017-го. Станом на 20 грудня 2018-го національна валюта зміцнилася відносно долара на 0,75%.

"Цьогоріч валюти ринків, що розвиваються, були схильні до девальвації - через зростання ставки ФРС, що спричинило за собою відтік капіталу з ринків, що розвиваються, а також через сильні фінансово-економічні потрясіння в Аргентині та Туреччині. Але гривня відчувала себе набагато краще за більшість валют країн із ринками, що розвиваються", - підкреслив Данилишин.

21 грудня курс долара в Україні побив рекорд дешевизни за 4 місяці.

Зараз ви читаєте новину «НБУ озвучив прогноз щодо росту долара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі