пʼятниця, 12 січня 2018 19:27

НБУ наводить лад на ринку депозитів

НБУ наводить лад на ринку депозитів
НБУ продовжує роботу з банками в напрямку контролю ставок по депозитах для фізосіб. Фото: Корреспондент.net

В рамках ряду ініціатив в частині регулювання вітчизняного фінансового сектору, Національний банк України продовжує роботу з банками в напрямку контролю ставок з депозитів для фізичних осіб. Інформацію про наявність рекомендації дотримуватися середньоринкового рівня ставок підтвердили відразу кілька гравців ринку. Зокрема, у групі банків з іноземним капіталом середніми ставками в січні 2018 року вважаються - близько 13,7% і 3,8% річних в національній та іноземній валютах, відповідно. Наприклад, Кредобанк пропонує 13,5%, Піреус - 12,75%, Прокредит - 14%. Нагадаємо, що останні зміни в розподілі банків на групи були затверджені Рішенням Комітету НБУ № 444 від 29.11.17 р.

При цьому банкіри акцентували увагу на тому, що подібна ініціатива була очікуваною і позитивно оцінюється банками. Як прокоментували цю інформацію у Forward Bank, подібні вимоги можуть загострювати конкуренцію на ринку за клієнта, бо банкам необхідно буде ще більш активно працювати над поліпшенням якості обслуговування клієнтів і ефективності бізнес-процесів.

"У 2017 році Forward Bank успішно пройшов перевірку Національним банком України. В січні ми розробили план робіт на 2018 рік, вже з урахуванням рекомендацій від НБУ, включаючи вимогу щодо корекції політики ставок з депозитів для фізичних осіб відповідно до ринку. Раніше наша бізнес-модель була побудована на ставці, яка дещо перевищує середню щодо наших конкурентів у групі (банки з іноземним капіталом), бо на ринку існував великий розрив за ставками. Але ми вже внесли зміни в бізнес-план на 2018 рік і будемо поступово приводити дохідність за вкладами до середнього показника", - заявив голова правління Forward Bank Андрій Кисельов.

Раніше, заступник голови Нацбанку Дмитро Сологоб заявляв про те, що зниження ставок з депозитів призведе до здешевлення кредитів.

ПАТ "БАНК ФОРВАРД" виконує всі показники ліквідності, необхідні НБУ. Так, на 9 січня поточного року коефіцієнт миттєвої ліквідності (H4) склав 216,3%, при нормативному значенні - не менше 30%; коефіцієнт короткострокової ліквідності (Н6) склав 105,3%, при нормативному значенні - не менше 60%; коефіцієнт поточної ліквідності (H5) склав 177,6%, при нормі - не менше 40%.

Зараз ви читаєте новину «НБУ наводить лад на ринку депозитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі