пʼятниця, 11 травня 2018 11:01

Назвали товари і послуги, які подорожчали найбільше

Назвали товари і послуги, які подорожчали найбільше
За квітень найбільше подорожчало м'ясо, макаронні вироби, хліб та риба. Фото: Агрополіт

В Україні з початку року споживча інфляція склала 4,4%. При цьому у квітні, порівняно з березнем, вона склала 0,8%.

У річному вимірі, порівняно з квітнем 2017-го, інфляція досягла 13,1%. Щомісяця з початку поточного року цей показник знижується, повідомили у Держстаті.

Вартість продуктів харчування та безалкогольних напоїв за минулий місяць зросла на 1,1%, м'яса та м'ясопродуктів, макаронних виробів, хліба і риби - на 2,6%. Овочі подорожчали на 5,4%. Щоправда на 5,9% зменшилася ціна на гречку, яйця, молоко, сало, фрукти та цукор. Також на третину подешевшала картопля.

Алкогольні напої подорожчали на 0,7%, тютюнові вироби - на 2,1%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому українців позбавлятимуть субсидії

На 0,2% зросли комунальні тарифи і ціни на різні види палива. Основну частину зростання склало подорожчання тарифів на каналізацію, водопостачання та утримання будинків і прибудинкових територій.

Підвищення цін на транспорт в цілому на 0,3% в основному зумовлене подорожчанням транспортних послуг на 2,1%.

Міжнародне рейтингове агентство S&P погіршило з 8,7% до 8,9% прогноз інфляції в Україні на 2018 рік. Однак вважають, що 2019-го ситуація покращиться. Інфляція зменшиться до 8-7,5%. За прогнозами МВФ, інфляція в Україні в 2018 році складе 11%. Раніше говорили про 10%.

Зараз ви читаєте новину «Назвали товари і послуги, які подорожчали найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі