понеділок, 10 серпня 2020 21:10

Назвали країни, де найбільше їдять українських ягід і фруктів

Назвали країни, де найбільше їдять українських ягід і фруктів
Переважно українські ягоди та фрукти купує Франція, Польща, Німеччина, Туреччина, Білорусь та Австрія. Фото: pixabay.com

У першому півріччі 2020-го Україна за кордон продала плодово-ягідної продукції на $95 млн. Це на 18% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Переважно за кордон Україна продає волоські горіхи, заморожені фрукти та ягоди. Наприклад, поставки волоських горіхів зменшилися на третину - з 33 тис. т до 22 тис. т. Експорт яблук і груш скоротився у 4 рази - з 42 тис. т до 10 тис. т. Продажі заморожених ягід на зовнішніх ринках знизилися з 18 тис. т до 17 тис. т, пише east-fruit.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порівняли ціни в Україні та Європі: де жити найдорожче

Переважно українські ягоди та фрукти купує Франція, Польща, Німеччина, Туреччина, Білорусь та Австрія.

За словами Богдана Духницького з Інституту аграрної економіки, на зменшення експорту вплинули обмеження, пов'язані з пандемією коронавірусу. Це затримки партій продукції на території Євросоюзу, додаткові перевірки, зменшення кількості рейсів, зростання вартості морських перевезень.

Цьогоріч в Україні фіксують рекордну вартість полуниці, черешень, персиків, абрикосів і кавунів. Ціни зросли через заморозки наприкінці весни та дощі на початку літа.

Зараз ви читаєте новину «Назвали країни, де найбільше їдять українських ягід і фруктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі