вівторок, 21 листопада 2017 17:37

Назвали продукти, які найбільше подорожчали у листопаді

Назвали продукти, які найбільше подорожчали у листопаді
Найвищий приріст у ціні продемонстрували молочні вироби, м'ясо та соняшникова олія. Фото: agroinfo.com

За період 2 декади листопада в Україні спостерігалося зростання цін на 17 найменувань товарів із 23, що підлягають державному моніторингу. Так, усупереч світовим тенденціям зросла ціна на вершкове масло.

"Із 11 по 20 листопада суттєво подорожчало вершкове масло. Ціна зросла на 1,5 гривні на кілограмі, або майже на 1%. Тепер масло коштує в середньому 160 гривень за один кілограм. Водночас, світова тенденція – це здешевлення вершкового масла. За останній місяць ціна на масло в ЄС знизилась на 7%", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За словами експерта, найвищий приріст продемонстрували молочні вироби, м'ясо та соняшникова олія. Вони додали у ціні від 20 до 30 коп. за 1 кг чи л.

"Соняшникова олія подорожчала на 30 копійок за літр, або на 1%. Відтепер середня ціна олії складає 33,3 гривень. Яловичина теж додала в ціні 30 копійок за кілограм, або 0,3%. На 20 листопада яловичина з кісткою коштує в середньому по країні 112,6 гривень за кілограм. На 25 копійок подорожчали сир м'який і сало, на 20 копійок – курка у тушці, молоко і сметана", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чому відрізняються ціни в різних областях

До топ-3 найбільших подорожчань у регіонах відносять свинину на Чернігівщині – 6,5 грн на 1 кг. 2-гу позицію займає вершкове масло у Київській області – майже 6 грн, 3-тю - куряча тушка на Житомирщині – 3,1 грн.

1 липня 2017 року Кабмін скасував державне регулювання цін на продукти харчування. Таке рішення повинне було допомогти усунути адміністративний тиск на бізнес та привабити інвестиції. 14 листопада голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин запропонував відновити державне регулювання цін на продукти харчування в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукти, які найбільше подорожчали у листопаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі