пʼятниця, 11 травня 2018 17:31

Назвали причини стрімкого подорожчання м'яса

Назвали причини стрімкого подорожчання м'яса
Найближчим часом ціни на кормові компоненти знову виростуть на 4,2-33,4% залежно від типу корму. Фото: groupon.com

В Україні м'ясо дорожчатиме далі.

Адже 70% у структурі виробництва м'яса становить вартість кормів. Водночас з початку 2018-го їх вартість зросла на третину і продовжує рости, повідомила прес-служба асоціації тваринників України.

"Корми становлять 60-70% собівартості одиниці тваринницької продукції великої рогатої худоби. Підвищення цін на них неминуче спричинить подорожчання м'яса", - наголосила голова асоціації Ірина Паламар.

Найближчим часом ціни на кормові компоненти знову виростуть на 4,2-33,4% залежно від типу корму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці оцінили, на що найбільше не вистачає грошей

За результатами перших чотирьох місяців поточного року, ціни на кормовий мікс зросли на третину. Тобто на 32,9%. При цьому на соняшниковий шрот ціни підскочили на 80,2%.

За прогнозом директора асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенко, яловичина в Україні подорожчає ще на 10%. Свинина виросте в ціні менше - на 2-3%. Або на 2-4 грн/кг.

В Україні з початку року споживча інфляція склала 4,4%. При цьому у квітні, порівняно з березнем, вона склала 0,8%. У річному вимірі, порівняно з квітнем 2017-го, інфляція досягла 13,1%. Щомісяця з початку поточного року цей показник знижується.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причини стрімкого подорожчання м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі