четвер, 15 березня 2018 15:28

Назвали олігархів, які заборгували понад 45 млрд грн

Назвали олігархів, які заборгували понад 45 млрд грн
НБУ направив до правоохоронних органів 12 заяв про скоєння злочинів акціонерами цих банків, а також ініціював 44 судових розгляди. Фото: Еспресо.TV

Борг українських олігархів перед НБУ за кредитами рефінансування становить 45,2 млрд грн.

"Давайте подивимося детальніше на непогашені за останні три роки 45,2 мільярдів гривень. Наведу перелік неплатоспроможних банків - найбільших боржників за кредитами рефінансування та імена їхніх екс-власників. Олег Бахматюк за кредитами двох своїх банків - "Фінансова ініціатива" і "ВАБбанку" - заборгував 10,2 мільярди гривень. Банк "Надра" - Дмитро Фірташ - винен НБУ за кредитами 9,8 мільярдів гривень", - заявила екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарева, пише "Економічна правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чистила організм та худла: Гонтарєва витратила близько 400 тис. грн на лікування

Вона зазначила, що 8 млрд грн заборгував Микола Лагун за кредитами "Дельта-Банку". Леонід Клімов, який і зараз є народним депутатом, - 3,4 млрд грн.

"Банкрутство банку не означає, що їхні екс-власники повністю звільняються від боргів своїх банків. Тому НБУ направив до правоохоронних органів 12 заяв про скоєння злочинів акціонерами цих банків, а також ініціював 44 судових розгляди. Державні кошти необхідно повертати, і крапка", - наголосила Гонтарева.

Сьогодні, 15 березня, Рада звільнила Валерію Гонтареву з посади голови Національного банку України. Новим головою Нацбанку став Яків Смолій.

Зараз ви читаєте новину «Назвали олігархів, які заборгували понад 45 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі