середа, 19 березня 2014 15:02

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

Нардеп придумав, як забезпечити права українців у "тимчасово окупованому" Криму

Верховній Раді запропоновано забезпечити права і свободи громадян на тимчасово окупованих територіях.

Відповідний законопроект зареєстрував у парламенті народний депутат від фракції "Батьківщина" Василь Дерев'янко, повідомили у консалтинговій компанії "Де Факто".

Законопроектом пропонується органам влади, утвореним відповідно до Конституції України, їх посадовим та службовим особам, військовослужбовцям на тимчасово окупованих територіях України продовжувати здійснювати свою діяльність відповідно до Конституції та законів України. Їм у повному обсязі гарантуються права і свободи, передбачені Конституцією, у тому числі, трудові та соціальні права.

Якщо такі особи під загрозою життя та здоров'я та знищення їх майна не зможуть здійснювати конституційні та законні повноваження, держава гарантує забезпечення соціальних та трудових прав, передбачених законами.

Також пропонується визначити, що угоди, які укладені чи зареєстровані на тимчасово окупованих територіях України і вчинені з порушенням законів України, є нікчемними.

Пропонується встановити, що колабораційна діяльність є підставою для припинення нарахувань та виплати усіх видів виплат (в тому числі, заробітної плати та соціальної допомоги) особам, які її здійснюють.

При цьому припинення виплати заробітної плати та виплат соціальної допомоги не звільняє від юридичної відповідальності.

 
Зараз ви читаєте новину «Нардеп придумав, як забезпечити права українців у "тимчасово окупованому" Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі