середа, 25 лютого 2015 16:11

Кличко знає, хто в "Київпастрансі" вкрав 3 млрд грн

Кличко знає, хто в "Київпастрансі" вкрав 3 млрд грн
Фото: bigmir.net

Міська влада Києва за результатами аудиторської перевірки викрила низку корупційних схем у комунальному підприємстві "Київпастранс", за якими попереднє керівництво розікрало більше трьох мільярдів гривень. Про це повідоми мер Києва Віталій Кличко на прес-конференції 25 лютого.

"Ми провели аудит, коли ми копнули глибше, то підняли такі пласти, які сягали корінням у 11-річну давнину. З побаченого ми просто жахнулись. Сума, яка була вкрадена у киян становить більше трьох мільярдів гривень. "Київпастранс" – найбільше підприємство в столиці – грабували роками", - сказав мер.

Кличко зазначив, що міська влада провела низку перевірок транспортного підприємства і викрила багато корупційних схем.

"Ми знаємо імена тих людей. Ми чітко знаємо ці схеми, тих, хто стоїть за цим, тих, хто вкрав гроші. І наше завдання зараз – щоб громадськість знала про цих людей", - сказав Кличко.

При цьому, мер не назвав прізвищ  людей, задіяних у корупції, але зазначив: "ми їх знаємо, і ви, журналісти їх знаєте, і громада знає – це попереднє керівництво, але прізвища мають називати силові структури".

Кличко публічно передав документи про перевірки "Київпастрансу" представнику столичної міліції.

"Я сподіваюсь, що в найближчий час ми отримаємо інформацію, і тут ми вже будемо знати прізвища тих людей. Я сподіваюсь, що затягування не буде. Бо в серпні ми передали міліції документи про зловживання, про вкрадені гроші на 300 мільйонів гривень, а до сьогоднішнього дня відповіді не отримали. Вже пройшло більше ніж півроку", - сказав Кличко.

"Злодій повинен сидіти в тюрмі! Наше завдання повернути гроші і покарати виних!", - наголосив мер столиці.

Він додав, що за 3 вкрадені мільярди можна було купити 330 нових тролейбусів, або повністю оновити парк трамваїв, або збудувати п'ять нових станцій метро.

Зараз ви читаєте новину «Кличко знає, хто в "Київпастрансі" вкрав 3 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі