субота, 25 липня 2015 14:12

Податково-бюджетна місія МВФ в Україні підтримала реформи в "Укрспирті"

Податково-бюджетна місія МВФ в Україні підтримала реформи в "Укрспирті"

Місія податково-бюджетного департаменту МВФ перебуває в Україні з 21 липня по 3 серпня для того, щоб вивчити діяльність Державної фіскальної служби України, а також підготовку реформ фіскальної служби. В.о. директора ДП "Укрспирт" Роман Іванюк у четвер, 23 липня, зустрівся з представниками місії МВФ в Україні за їх ініціативою.

"Очолюване вами підприємство грає істотну роль, і ви робите помітні зусилля на шляху до підвищення прозорості і конкурентоспроможності ринку. Тому ми готові сприяти вашій роботі", - звернувся до в.о. керівника ДП "Укрспирт" Романа Іванчука керівник місії Роберто Шатян.

У свою чергу Роман Іванюк висловив переконання, що зараз гостро необхідно поліпшити систему сплати акцизу, зокрема, йдеться про розблокування виробництва технічних рідин, що містять спирт, у тому числі - омивачів.

"Йде імпорт омивачів з Білорусі, а самі ми не можемо виробляти технічні рідини, тому що вимушені платити повний акциз на спирт для омивачів. З цієї причини щороку втрачаємо ринок ємкістю близько 500 млн грн., - відзначив Іванюк. - А могли б запустити 2-3 підприємства ДП "Укрспирт" додатково".

Також він повідомив, що необхідно відмінити подвійне оподаткування біоетанолу: "Україна з цієї причини не може додатково завантажити 20-23 заводів і, відповідно, недоотримує щороку мінімум по 100 млн грн. податків".

Представники місії підтримали ініціативу нового менеджменту ДП "Укрспирт" і відзначили, що рекомендуватимуть Міністерству фінансів України ініціювати відповідні зміни до Податкового кодексу.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики і продовольства України 25 липня завершує прийом заявок на черговий конкурс на посаду директора ДП "Укрспирт". Роман Іванюк керує держкомпанією з грудня 2014 року, за підсумками першого півріччя 2015 року ДП "Укрспирт" вперше за декілька років показало прибуткову роботу.

Зараз ви читаєте новину «Податково-бюджетна місія МВФ в Україні підтримала реформи в "Укрспирті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі