четвер, 07 березня 2024 10:53

"Найперший товар, який в далекому 2004-му запропонували покупцям - точкові світильники. Попит був неймовірним"
Партнерство
10

У перші дні повномасштабного вторгнення більшість українців були певні, що бойові дії триватимуть недовго. Однак минув уже другий рік від початку великої війни. Неабияку стійкість протягом цього часу продемонструвала українська економіка. За різними оцінками, ВВП країни зріс від 5 до 5,5%. Це більше, ніж прогнозували експерти. Україна навчилася жити в умовах бойових дій. І сприяла цьому не лише міжнародна фінансова допомога, а й стабільна робота вітчизняних підприємств.

У спільному спецпроєкті Gazeta.ua та національної мережі торговельних центрів "Епіцентр" розповідаємо про українські компанії, які не лише зберегли виробництво під час повномасштабної війни. А й знайшли можливості, щоб розвиватися та вдосконалюватися, забезпечуючи українців найкращою вітчизняною продукцією.

 

Svetcomplect Ukraine: сучасне освітлення, нові технології та швидкість ухвалення рішень

Svetcomplect Ukraine – високотехнологічна українська компанія, що працює на ринку освітлення з 2000 року. Заснована у Києві. Реалізує повний спектр сучасного світлодіодного освітлення, яке може задовольнити потреби будь-якого споживача. Це стандартні LED лампи з найпопулярнішими цоколями, люстри, настінні світильники, LED стрічка, паркове освітлення.

Ось уже протягом 20 років Svetcomplect Ukraine є незмінним партнером національної мережі "Епіцентр". Партнерство з мережею стало одним із надійних шляхів розвитку як самої компанії, так і українського бізнесу загалом.

Автор: надане компанією Svetcomplect Ukraine
  Svetcomplect Ukraine реалізує повний спектр сучасного світлодіодного освітлення
Svetcomplect Ukraine реалізує повний спектр сучасного світлодіодного освітлення

"Ми зайшли з власним товаром в "Епіцентр" через рік після офіційного відкриття мережі в Україні. Нині займаємо лідируючі позиції серед постачальників "Епіцентру". Найперший товар, який в далекому 2004-му запропонували покупцям – точкові світильники. Попит був неймовірним. В принципі, й зараз ситуація не змінилася. Точкові світильники незмінно займають свою частку від загальних продажів. До того ж, досі популярні моделі, які ми запропонували ще 20 років тому. Це ознака надійності наших товарів. Коли бачимо, що товар не надто цікавий покупцям, знижуємо ціну й виводимо з асортименту. Кошти вкладаємо у нову продукцію", - розповів директор компанії Svetcomplect Ukraine Юрій Шленчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удосконалюють продукцію та нарощують виробництво: українські підприємства вражають стійкістю

Під час повномасштабної війни компанії вдалося збільшити власне українське виробництво уп'ятеро. Нині воно становить до 20% загального обороту. Svetcomplect Ukraine також розширила асортимент продукції, яка допоможе українцям у довгостроковій перспективі заощадити кошти на освітленні.

Автор: надане компанією Svetcomplect Ukraine
  20 років Svetcomplect Ukraine є незмінним партнером національної мережі "Епіцентр"
20 років Svetcomplect Ukraine є незмінним партнером національної мережі "Епіцентр"

"На 24 лютого 2022-го в дорозі знаходилося близько 12 контейнерів з нашою продукцією. Тоді найскладнішим виявилося організувати логістику. Та й загалом потрібно було зрозуміти, як рухатися далі: чи везти товар, чи буде на нього попит, яка продукція знадобиться насамперед. Виникли складнощі з товарними кредитами – це один зі способів розрахунку з партнерами. Довелося перерозподіляти кошти. У березні-квітні 80 відсотків працівників компанії ми не змогли забезпечити повноцінною роботою, але намагались підтримати кожного й виплачували частину зарплати саме у цей період. Але вже в травні змогли повернутися до повного розрахунку, як було до повномасштабного вторгнення. Це вдалося завдяки тому, що компанія не зупиняла роботу ні на день. Ми були одними з перших, хто відновив поставки товару в "Епіцентр" після початку повномасштабної війни", - зазначив Шленчак.

Автор: надане компанією Svetcomplect Ukraine
  Svetcomplect Ukraine пропонує високотехнологічні рішення, розробляє нові продукти
Svetcomplect Ukraine пропонує високотехнологічні рішення, розробляє нові продукти

За його словами, у другій половині квітня зрозуміли, що потрібно забирати все, що було замовлено раніше в Китаї. Бо продажі стрімко зросли, особливо на заході країни.

"Уже тоді побачили, що може бути дефіцит товару. Думаю, нам вдалося наростити виробництво саме завдяки швидким рішенням та готовності до адаптації", - додав директор Svetcomplect Ukraine.

Автор: надане компанією Svetcomplect Ukraine
  Svetcomplect Ukraine від початку повномасштабного вторгнення вдалося наростити виробництво
Svetcomplect Ukraine від початку повномасштабного вторгнення вдалося наростити виробництво

На сьогодні колектив Svetcomplect Ukraine налічує понад 300 осіб. З них 80% - це люди, які працюють в компанії понад п'ять років. Від початку повномасштабної війни компанія не звільнила жодного співробітника. Частина людей працює за кордоном, частина - в Україні. 22 працівники служать у Збройних силах. На жаль, один загинув. Компанія підтримує родини військових, продовжує виплачувати заробітні плати тим, хто пішов на фронт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Отримав відео, як горить наш завод" - українські підприємства борються з наслідками війни

"Якщо людина звільняється з компанії, то це проблема компанії. Точніше керівництва, а не тієї людини. Якщо так трапляється, намагаємося зрозуміти, чому від нас пішли. Окрім заробітної плати, робимо акцент на індивідуальних потребах людей. Для когось важливий додатковий відпочинок, іншому - службова автівка. З іншого боку, розуміємо, що людині треба кар'єрний ріст чи іноді просто хочеться змін. Завжди наголошуємо, що готові знову прийняти працівника в команду. Був випадок, коли юнак прийшов до нас на літо підзаробити. І залишився, працює уже 10 років", - зазначив директор компанії.

Автор: надане компанією Svetcomplect Ukraine
  Колектив Svetcomplect Ukraine налічує понад 300 осіб, частина людей працює за кордоном
Колектив Svetcomplect Ukraine налічує понад 300 осіб, частина людей працює за кордоном

У колективі Svetcomplect Ukraine чимало працівників захоплюється футболом. Компанія має власний футбольний клуб "Любомир".

"Через повномасштабну війну поки що довелося призупинити проєкт з дорослого футболу. Але дитячий продовжуємо підтримувати", - розповів Шленчак.

І додає, що нині економіка України тримається на робочих місцях та податках. Тому розвиток українського бізнесу - єдиний шлях, яким маємо рухатися.

 

ТОВ "ЮКО Україна": якість кованих інструментів перевірена роками

Компанія "ЮКО Україна" співпрацює з мережею "Епіцентр" із 2003 року. Спеціалізується на виробництві кованих ручних інструментів та аксесуарів до них. Особливість підприємства - широкий асортимент товарів, що є перевагою не тільки на вітчизняному, а й закордонному ринку.

Зокрема, на підприємстві виготовляють усе, що потрібне у господарстві: сокири, держаки, лопати, зубила для обробки металів, молотки, кувалди, губцеві інструменти, сертифіковані діелектричні. Також компанія пропонує дерев'яні вироби промислового призначення, металеві інструменти для будівництва, саду і городу.

Автор: надане компанією “ЮКО Україна”
  Компанія "ЮКО Україна" спеціалізується на виробництві кованих ручних інструментів та аксесуарів до них
Компанія "ЮКО Україна" спеціалізується на виробництві кованих ручних інструментів та аксесуарів до них

Виробничі потужності знаходяться на Київщині. Тому на початку повномасштабного вторгнення виникли ризики для роботи підприємства, адже ворог намагався прорватися в напрямку столиці. "ЮКО Україна" встигла вивезти обладнання і продукцію з виробництва. Товари швидко розпродали, щоб не дісталися ворогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забезпечення армії та турбота про цивільних: як бізнес став надійним тилом для держави

Після звільнення Київщини виробнику довелося налагоджувати роботу майже "з нуля". До того ж зросли ціни на метал. Згодом почалися вимушені відключення електроенергії, що значно впливали на роботу виробництва. На підприємстві змогли адаптуватися до складних умов. Якщо електропостачання було відсутнє, команда приступала до ручної роботи та комплектації продукції.

Автор: надане компанією “ЮКО Україна”
  Для виготовлення інструментів "ЮКО Україна" використовує якісні матеріали та сучасні техніки кування
Для виготовлення інструментів "ЮКО Україна" використовує якісні матеріали та сучасні техніки кування

Для виготовлення інструментів "ЮКО Україна" використовує якісні матеріали та сучасні техніки кування. Уся продукція відповідає стандартам якості. Крім того, "ЮКО Україна" - компанія відповідальна та надійна. Навіть під час війни, у період затримок товарних позицій на кордоні, вона гарантує вчасну поставку продукції до мережі "Епіцентр" та інших контрагентів.

Нині третина працівників "ЮКО Україна" захищає Україну. Компанія донатить на потреби армії, допомагає відновлювати цивільну інфраструктуру. Вже зараз ТОВ "ЮКО Україна" думає про післявоєнну відбудову країни та розширення діяльності на деокупованих територіях.

 

Тож купуючи українські товари, ми підтримуємо своїх виробників і зміцнюємо економіку країни загалом!

Повномасштабна війна посилила цінність усього українського. Ми переконалися, що думку "закордонне – якісніше" нам просто нав'язували роками. Сьогодні українці відкривають для себе нових вітчизняних виробників, купують їхні товари й таким чином підтримують бізнес. Адже переважна більшість українського бізнесу – патріоти. Вони щомісяця підтримують ЗСУ, волонтерів, благодійні фонди, своїх працівників і клієнтів.

Зараз ви читаєте новину «"Найперший товар, який в далекому 2004-му запропонували покупцям - точкові світильники. Попит був неймовірним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі