четвер, 05 березня 2015 12:16

"Нафтогаз" заплатив Москві ще $15 млн за газ

"Нафтогаз" заплатив Москві ще $15 млн за газ
Фото: donbass.ua

НАК "Нафтогаз України" за добу до закінчення обсягу раніше передплаченого газу заплатила ВАТ "Газпрому" 15 мільйонів доларів. Про це повідомив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

"Нафтогаз перерахував 15 мільйонів доларів передоплати поставок у березні. Сьогодні гроші надійшли на розрахунковий рахунок "Газпрому". Цієї суми вистачає на 45,6 мільйонів кубометрів газу, тобто ще приблизно на п'ять днів при поточних обсягах поставок за заявками Нафтогазу", - розповів він журналістам.

За даними ПАТ "Укртрансгаз", 1-3 березня "Нафтогаз" імпортував з росії за контрактом з "Газпромом" 26,1 млн куб. м газу, в лютому - 0,924 млрд куб. м, у січні - 0,9 млрд куб. м.

Нагадаємо, що вчора міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що Україна не платитиме великих авансів Росії за газ. "Я думаю, що кроки (з оплати - ред.) будуть доволі невеликими, оскільки споживання знизилось. І поки що немає потреби закачувати великі обсяги російського газу", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" заплатив Москві ще $15 млн за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі