неділя, 19 червня 2011 13:42

"Нафтогаз" хоче купити ще кілька вишок по 400 мільйонів

"Нафтогаз" хоче купити ще кілька вишок по 400 мільйонів

"Нафтогаз" не буде зупинятися на придбанні однієї бурової платформи та закупить ще кілька.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник голови правління "Нафрогазу" Вадим Чупрун.

"Йдеться не про одну бурову установку, ми і на наступну готуємо документи, і третя буде. Процес пішов, але першу бурову установку ми можемо випробувати тільки на початку наступного року", - зазначив він.

"7 липня ми приймаємо ту бурову установку, яку купили в Сінгапурі, потім займемося транспортуванням, і на початку наступного року вона розпочне роботи на Суботинскому родовищі", - сказав Чупрун.

Також він спростував інформацію, що ця бурова установка була придбана за завищеною на $ 150 млн ціною.

За його словами, сама бурова платформа коштує $ 250 млн, а ще $ 150 млн буде використано на придбання додаткового обладнання, зокрема для захисту акваторії Чорного моря від аварії подібної до тієї, яка сталася в Мексиканській затоці.

Нагадаємо, "Чорноморнафтогаз" 1 березня 2011 року провів тендер на купівлю бурової установки. Його учасниками стали дві фірми з одним засновником. У результаті була куплена платформа за $ 400 млн. Ціна виробника установки - $ 230,5 млн. Ні про яке "додаткове обладнання" на $ 150 млн у тендерній документації не йдеться.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" хоче купити ще кілька вишок по 400 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі