четвер, 26 листопада 2015 09:38

Нафта Brent торгується близько $46 за барель

Нафта Brent торгується близько $46 за барель
Фото: 5.ua

У четвер світові ціни на нафту демонструють різноспрямовану динаміку на тлі тижневих даних щодо запасів і кількості працюючих бурових установок у США.

Як свідчать дані торгів, вранці вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent знижувалася на 0,23% - до 46,16 дол. за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на нафту WTI зросла на 0,31% - до 43,17 дол. за барель, пише "Прайм".

Міненерго США в середу повідомило, що запаси нафти в країні за минулий тиждень виросли на 1 млн барелів - до 488,2 млн барелів. Аналітики очікували збільшення на 1,2 млн барелів.

Водночас оптимізму інвесторам додали дані американської нафтогазосервісної компанії Baker Hughes, за якими загальна кількість бурових установок в США за підсумками минулого робочого тижня скоротилася на 13 штук, або на 1,7%, і становила 744 одиниці.

"Здається, ринок намагається відновитися перед святом. Також дані щодо кількості бурових, безумовно, допомогли йому в цьому", - сказав брокер Liquidity Energy в Нью-Йорку Пітер Донован виданню The Wall Street Jourrnal.

У четвер біржі США не працюватимуть у зв'язку з Днем подяки.

Зараз ви читаєте новину «Нафта Brent торгується близько $46 за барель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі