середа, 31 січня 2018 14:36

Нацбанк запасається доларами: валютний аукціон оголошували двічі за день

Нацбанк запасається доларами: валютний аукціон оголошували двічі за день
31 січня Нацбанк купив близько 74 мільйонів доларів. Фото: pivdenukraine.com.ua

Сьогодні Нацбанк двічі оголошував валютний аукціон. На першому купив $30 млн. На другому заявив про намір викупити ще $100 млн.

"Про другий аукціон стало відомо незабаром після проведення першого. Там заявки приймалися до 11 години. Перший вихід НБУ завершився викупами на рівні 28,8278 грн/$, тобто десь на 3-4 копійки нижче поточних цін міжбанку", - розповів UBR.ua начальник управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гриненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк ввів в обіг нову монету, присвячену "кіборгам"

Експерти не змогли пояснити, чому Нацбанку знадобилося призначати на один день відразу два аукціони з викупу валюти. І навіщо заявили вранці ліміт на рівні $30 млн. Замість того, щоб повідомити про готовність придбати $150 млн.

На другому аукціоні 31 січня НБУ задовольнив 14 заявок, викупив $43,90 млн. На першому аукціоні придбав $30 млн у одного учасника.

Національний банк України на 31 січня встановив курс долара на рівні 28 грн. Це на 24 коп. менше, ніж було вчора. Євро коштує 34,78 грн. Курс російського рубля - 49 коп.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк запасається доларами: валютний аукціон оголошували двічі за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі