понеділок, 24 листопада 2014 16:51

Нацбанк пояснив, куди поділись 14 тонн золота

Нацбанк пояснив, куди поділись 14 тонн золота
Фото: ipress.ua

Скорочення запасу золота в жовтні 2014 року з 1,3 млн тройських унцій (близько 40,4 тонн) до 0,84 млн тройських унцій (близько 26,1 тонн) пов'язане з оптимізацією структури офіційних золотовалютних резервів України.

Про це йдеться в повідомленні Національного банку.

"Це пов'язано з синхронізацією структури міжнародних резервів і зовнішньої позиції країни. НБУ вирішив у вересні 2014 року збільшити частку долара США в резервної кошику, оскільки структура торгового балансу країни становить 70,3% у доларах США, 15% в євро", - пояснює Нацбанк.

Він додає, що 77,7% валового зовнішнього державного боргу України номіновано в доларах США, в євро - 11,2%, в спеціальних правах запозичення (SDR) - 5,8%.

"Останнім часом спостерігалася значна волатильність світових валютних ринків, пов'язана із зміцненням позицій долара США по відношенню до інших світових валют. Тому НБУ вирішив зменшити частку золота у валютних резервах до 8%. З цією метою на міжнародних ринках було продано 0,46 млн тройських унцій золота за долари США, відповідно частка золота в міжнародних резервах скоротилася до 7,9%", - уточнює НБУ.

Нагадаємо, що сьогодні ЗМІ опублікували інформацію, посилаючись на Міжнародний валютний фонд, згідно якої у жовтні цього року золотовалютні резерви України скоротилися на 14 тонн золота.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк пояснив, куди поділись 14 тонн золота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі