середа, 12 жовтня 2011 11:51

Нацбанк дозволив обмінювати валюту без ксерокопії документа

Нацбанк дозволив обмінювати валюту без ксерокопії документа

Національний банк України (НБУ) дозволив комерційним банкам купувати іноземну валюту в населення без копіювання паспортів.

Відповідна заява глави регулятора Сергія Арбузова розміщена на офіційному сайті Нацбанку.

"Ми дозволяємо банкам купувати валюту у фізичних осіб при пред'явленні ними будь-якого документа, що посвідчує особу. При цьому копіювання документів не здійснюється", - зазначив Арбузов.

За його словами, нововведення незабаром набудуть чинності і діятимуть до закінчення чемпіонату Євро-2012.

"Відповідальність за реалізацію вказаних спрощень покладаю на керівників банків. Зобов'язую їх роз'яснити своєму персоналу нові норми та вимоги Національного банку для забезпечення належної роботи обмінних пунктів. Для нас головне, щоб населення вільно, зручно, без нарікань мало можливість здійснювати валютно-обмінні операції", - підкреслив Арбузов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вуличні міняйли продають валюту за вищим курсом

Водночас глава НБУ повідомив, що це тимчасовий захід.

"Національний банк України й надалі вимагатиме від банків дотримання норм чинного законодавства, у тому числі й щодо валютно-обмінних операцій. Наголошую: заявлений нами курс на лібералізацію валютного ринку з одночасним посиленням контролю за його функціонуванням буде збережено", - зазначив він.

Нагадаємо, з 23 вересня купівля-продаж готівкової валюти в Україні в будь-яких кількостях здійснюється тільки за наявності документа, що підтверджує резидентність. При цьому банки зобов'язані брати копії цих документів.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк дозволив обмінювати валюту без ксерокопії документа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі