пʼятниця, 03 березня 2023 16:20

Спецтема: Війна Росії проти України

На скільки зріс державний борг України за рік війни: Шмигаль відповів

На скільки зріс державний борг України за рік війни: Шмигаль відповів
Державний борг України протягом 2022 року зріс на $13 млрд, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото: Камбін

Державний борг України протягом 2022 року зріс на $13 млрд.

Станом на березень 2023 року він складає $111 млрд. Про це під час пресконференції повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає "УНІАН".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк опублікував прогноз щодо боргів, які повинна сплатити Україна

"Значна фінансова міжнародна підтримка в обсязі $38,5 млрд протягом 2022 року дозволила незначно збільшувати державний борг. Станом на початок року держборг становить $111 млрд, він збільшився в порівнянні з позаминулим роком на $13 млрд", – повідомив Шмигаль.

Україна протягом 2022 року провела реструктуризацію частини державного боргу, а саме отримала відстрочку за зовнішнім боргом на $20 млрд на 2 роки.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що завдяки реструктуризації зовнішнього боргу, Україна заощадить майже $6 млрд. Інвестори в зовнішній борг України погодилися на відстрочку платежів до 2024 року з можливою пролонгацією ще на рік.

3 листопада 2022 року Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2023 рік.

За головний кошторис країни у другому читанні і в цілому проголосували 295 народних депутатів.

На безпеку та оборону виділять понад 1 трлн грн. Це більше 18% ВВП. Дефіцит бюджету складе понад 20% ВВП. Його планують покривати за рахунок допомоги міжнародних партнерів.

Зараз ви читаєте новину «На скільки зріс державний борг України за рік війни: Шмигаль відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі