неділя, 05 квітня 2020 17:16

На скільки збільшиться пенсія з травня

На скільки збільшиться пенсія з травня
Після індексації пенсія повинна збільшитися, як мінімум на 100 грн REUTERS

Індексація пенсій для українців відбудеться 1 травня 2020 року, а коефіцієнт перерахунку пенсій складе 1,11.

Про це сказано в урядовій постанові №251 від 1 квітня 2020 року, опублікованій на офіційному сайті Кабінету Міністрів.

Згідно з цією постановою, пенсія повинна збільшитися, як мінімум на 100 гривень. Перерахунок буде проводиться із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати в розмірі 1,11. Однак у разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії, буде менше 100 гривень, встановлюється доплата до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де візьмуть гроші на перерахунок пенсій

Крім того, якщо щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, не досягає 2100 гривень, буде надана доплата до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

З квітня 10,4 млн пенсіонерів і одержувачів соціальної допомоги отримають 1 тис. грн одноразової виплати. Йдеться про громадян, пенсія яких не досягає 5 тис. грн. Також тисячу нарахують отримувачам соціальної допомоги - це люди з інвалідністю із дитинства, діти з інвалідністю і отримувачі соціальних пенсій.

Зараз ви читаєте новину «На скільки збільшиться пенсія з травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі